Jump to content

Egy kis időre visszakaptuk az AWS énekesét

2021. 08. 28. 20:17

Siklósi Örs, az AWS frontembere fél éve nincs köztünk, de a hangjával most visszatér. Az AWS legújabb számát Örs még életében felénekelte, és most hallhatja először a közönség. A dallal debütál a Road Movie tizennegyedik videóklipje is: az Emlékszem videójában Örs hazatalál – ha csak jelképesen is – a Zsámbéki-medencébe, ahova életében is visszavágyott. Az Index stábja még júliusban, a zsámbéki forgatáson beszélgetett a zenekarral, valamint a klip rendezőjével:

 

A Road Movie 2019-ben kérte fel az AWS-t, hogy sok más hazai együtteshez hasonlóan ők is írjanak dalt a szívükhöz legközelebb álló magyar tájról. Még szó sem volt Örs betegségéről – a most debütáló dal ekkor született meg. Az együttes a Zsámbéki-medencét, gyerekkoruk közös helyszínét választotta a dal és a klip témájául. Örs úgy tervezte, hogy élete későbbi szakaszában visszatérhet majd ide. A felhőtlen gyerekkor elvesztéséről szóló dalnak Örs nemcsak a szövegét írta és énekelte fel, de a zenei koncepciót is ő találta ki hozzá. A szám elkészült, de a forgatást elsöpörte 2020, a leukémia pedig 2021 februárjában örökre elvitte azt a szív-lélek srácot, aki mezítláb ment fel a színpadra.

Ebből a helyzetből született most az Emlékszem videóklipje, ami – bár nem így tervezték – most már nemcsak a boldog fiatalkorra, de Siklósi Örsre is emlékezik. A klipben az AWS-gyerekkor helyszínei, a zsámbéki romtemplom, a Biatorbágy melletti Nyakas-szikla és a budakeszi arborétum mellett megjelennek Örs családtagjai, zenésztársai és barátai is. A zenekar pedig ebben a klipben látható először újra együtt:

Egy hét, vagy kettő. Ennyit ültem otthon, amíg az első sort le mertem/tudtam írni. Minden egyes gondolatnál úgy éreztem, hogy nem elég méltó az ötlet, a stílus, a hangulat, semmi sem méltó Örshöz. Aztán a semmiből elkezdtem azon gondolkodni, hogy milyen is volt ő. Hogyan ölelt, milyen energiákkal élt, koccintott, kacsintott… Akkor elindult mindenféle inspiráció, és puff, meg is volt a koncepció. Életem egyik legnehezebb, ugyanakkor legmeghatározóbb alkotói időszaka volt. Tele motivációval, bizonyítási vággyal Örs felé, meg sírással, kacagással. Asszem, tetszene neki. Önreflexív, kissé persze patetikus, de őszinte. Mindenki ott volt, akinek köze kellett legyen a kliphez és persze hozzá. Várom, hogy lássátok – mondta a klipről a rendező, Koblicska Örs.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)