Jump to content

Elhunyt Jack Sherman

2020. 08. 22. 10:32

64 éves korában meghalt Jack Sherman, a Red Hot Chili Peppers egykori gitárosa. A hírt a zenekar jelentette be az Instagramján.

Az Instagram-posztban a zenekar megköszönte Sherman munkáját az RHCP első albumán, és azt is, hogy az első amerikai turnéjukon velük játszott.

Sherman 1983-ban csatlakozott az RHCP-hez, Hillel Slovak helyére. Játszott a zenekarról elnevezett bemutatkozó albumukon, illetve ő volt a társszerzője a második, Freaky Styley névre keresztelt nagylemezük jelentős részének. Shermant aztán kirúgták, hogy Slovak visszakerüljön a bandába, de ezzel nem szakadt meg az együttműködős, a gitáros a Higher Ground és Good Time Boys című 1988-as számokon háttérvokálozott.

Andy Gill, a Gang Of Four nevű legendás brit zenekar tagja, és az RHCP első albumán producere azt nyilatkozta a Billboardnak, hogy hiába volt keveset Sherman a bandában, nem szabad leírni azt, amit a hangzásukhoz hozzátett, ugyanis óriási szerepe volt abban, hogy a funkgitárok megjelentek a számaikban. Anthony Kiedis azt nyilatkozta, hogy szerinte Sherman tartotta életben a zenekart legalább egy évig, és ha az nem ment volt, az RHCP-nek is annyi lehetett volna.

Shermant viszont nem válaszották be a Rock And Roll Hall Of Fame-be 2012, amikor a Red Hot Chili Peppers tagjait igen, ez pedig elég rosszul érintette a gitárost, akkor azt mondta a sajtónak, hogy kifejezetten fáj a döntés.

Sherman később Bob Dylan lemezein is gitározott. A halál oka ismeretlen.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)