Jump to content

Idáig húzódott a zenész ügye

2020. 06. 19. 19:33

A dél-karolinai legfelső bíróság egy 14 éve tartó jogi huzavonára tett pontot csütörtökön, amikor kimondta, hogy James Brown utolsó partnere, Tomi Rae Hynie jogilag nem volt a felesége, mivel nem bontották fel az előző házasságát, és ezért nincs joga Brown hagyatékára, írja az MTI.

A 20. század egyik legjelentősebb soul énekesének 2006. decemberi halála óta sokan nyújtottak be keresetet bíróságokhoz a hagyatékot követelve, amelynek értékét ötmillió és százmillió dollár közötti értékűre becsülték. Egyes források szerint Brown bankszámláin viszont alig volt valami pénz, és ugyan 2008-ban elárverezték az énekes egyes javait, de az aukción összegyűlt 850 ezer dollárt részben a korábbi adósságok kifizetésére fordították.

2013-ban pedig a bíróság megsemmisítette azt a megállapodást, amely a hagyaték felét egy alapítványnak, negyedét Hynie-nek és a maradékot Brown gyermekeinek ítélte arra hivatkozva, hogy így nem érvényesül majd Brown végakarata, amely szerint hagyatékának többségét adakozásra kell fordítani. Az énekes ugyanis ebben egy I Feel Good nevű alapítvány létrehozásáról rendelkezett, amely a szerzői jogokból származó bevételeket hátrányos helyzetű dél-karolinai és georgiai gyermekek oktatására fordítja.

A pereskedés persze ezt követően is folytatódott, de szerdán végre sikerült lezárni az ügyet.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)