Jump to content

Paul McCartney kiborult

2020. 06. 11. 19:35

Sir Paul McCartney a napokban több koncertet is adott volna Olaszországban, de a világjárvány miatt törölték a Freshen Up turné európai állomásait. A zenész állítólag úgy tudta, hogy a rajongók visszakapják majd a jegyek árát, de nemrég szembesült azzal, hogy az olasz kormány egyik döntése értelmében csak utalványt kapnak, amit később válthatnak be, írja a Guardian.

Felháborító, hogy nem kapják vissza a pénzüket azok, akik megvásárolták a jegyeket. A rajongók nélkül nem lennének koncertek. Nem értünk egyet az olasz kormány intézkedéseivel, és reméljük, hogy a koncertszervezők tudják, mi a helyes megoldás. Nagyon csalódottak vagyunk amiatt, hogy elmaradnak a fellépések. Az, hogy nem kapják vissza a jegyek árát, a rajongok arculcsapása

– írja McCartney a Facebook-bejegyzésében, amit azóta töröltek (vagy amit csak a felhasználók egy bizonyos köre olvashat). A Variety pedig hiába próbálta felvenni a kapcsolatot a zenész csapatával, egyelőre nem érkezett válasz. Cikkük szerint egyébként a poszt olaszul íródott, ráadásul nem minden országból lehet elolvasni, és mintha nem is lenne minden mondat McCartney sajátja.

A zenész két olaszországi koncertjét szervező D’Alessandro & Galli ügynökség szerint McCartney már azelőtt is tudott arról, hogy a rajongók nem válthatják vissza pénzért a belépőket, hogy ténylegesen lemondták volna a fellépéseit, de megértik, hogy nem tetszik neki ez a rendszer, ahogyan a közönség sem éppen elégedett a megoldással. Hozzátették, azért volt szükség ilyen szabályozásra, mert a járvány miatt az élőzenei szektorban több százezer ember megélhetése került veszélybe.

Dario Franceschini kulturális miniszter szerint a terv az volt, hogy a vouchereket a későbbi időpontra halasztott koncertekre lehet beváltani, és amennyiben az adott előadó nem pótolja az elmaradt fellépést, vissza lehet igényelni a jegy árát. Hozzátette, biztos abban, hogy hamarosan sikerül tisztázni, pontosan milyen szabályok is vonatkoznak az előre megvásárolt belépőkre.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)