Jump to content

Ilyen volt a Grammy

2020. 01. 28. 10:46

Kobe Bryant halála beárnyékolta a díjátadót, már rögtön az elején megemlékeztek róla.

Vasárnap este rendezték meg Los Angelesben a 62. Grammy-gálát, amelynek a Staples stadion, a Los Angeles Lakers amerikai kosárlabdacsapat otthon adta a helyszínt. Ebben a csapatban játszott a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant, akinek a halála beárnyékolta a díjátadót.

Már a gálát megnyitó Lizzo is megemlékezett a legendás kosárlabdázóról, majd Alicia Keys is megható beszédet mondott.

"Los Angeles, Amerika és az egész világ elvesztett egy hőst. Összetört szívvel állok most itt, abban az épületben, amit Kobe Bryant épített"

- mondta az énekesnő, majd a Boyz II Men együttessel elénekelték az "It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday" című számot. Összesen 84 Grammy-díjat osztottak ki, de a gálán csak tízet adtak át, a többit már előre odaítélték.

A csupán 18 éves Billie Eilish volt a legnagyobb nyertes, ugyanis ő kapta Az év dala díját a Bad Guy című számáért, Az év albuma díjat "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" című lemezével, ami a legjobb popzenei album is lett, valamint őt választották meg a legjobb új előadónak is.

Az énekesnő bátyja, Finneas pedig az év producere lett.

Több díjat zsebelt be az R&B énekesnő Lizzo is: övé lett a legjobb egyéni pop előadás, a legjobb városi kortárs album "Cuz I Love You" című lemezéért, és a legjobb hagyományos R&B teljesítmény díja is.

A country rapper Lil Nas X Billy és Ray Cyrus country énekes nyerte a legjobb zenei videóért, az Old Town Road címűért járó Grammyt. A tavaly tavasszal elhunyt Nipsey Hussle posztumusz Grammyt kapott, mint legjobb rapper.

Beyoncé kapott egy újabb Grammyt, így már 24 van neki, Lady Gaga ezúttal kettőt is átvehetett.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)