Jump to content

Egy ígéretes magyar zenekar

2020. 01. 28. 10:47

A fiatal magyar zenekar pár napja ért haza Európa legnagyobb showcase fesztiváljáról, ahol idén ők is képviselhették az országot. Élményeikről és terveikről meséltek.

Tavaly legkisebb résztvevőként sikerült bejutniuk a Nagy-szín-pad verseny döntőjébe, ahol ők nyerték meg a lehetőséget, hogy felléphetnek a hollandiai Eurosonic fesztiválon.

A The Bluebay Foxes frontembere, Juhász Bálint az élménybeszámoló mellett arra is válaszolt, miben egyediek szerinte a hazai gitárzenekarok között, és terveznek-e magyar nyelvű dalokat is a jövőben.

– Az első kérdés adja magát: hogy sikerült a koncert az Eurosonicon, milyen visszajelzéseket kaptatok?

– Hatalmas dolog, hogy ott lehettünk Európa legnagyobb showcase fesztiválján.

Jó időpontban, egy jó koncertteremben játszottunk, és amikor felmentünk a színpadra, szinte tele volt a nézőtér. Nagy élmény volt, és úgy érezzük, hogy az egyik legjobbunkat nyújtottuk.

Felvette a koncertet a legnagyobb német zenei tévé, a Rockpalast is, egy blog pedig minket is beválogatott a fesztivál top20 koncertje közé.

– Nagyobb volt a nyomás rajtatok, mint egy hazai klubbulin?

– Előtte azért éreztük, hogy ez nem egy átlagos koncert, de spannoltuk magunkat és nagyon élveztük minden percét, habár előtte nem is tudtuk mire számíthatunk, milyen és mekkora lesz a közönség. Végül egyértelműen azt láttuk, hogy átmegy nekik, amit csinálunk.

– Mit vártok a szereplésetektől, milyen kicsengéssel lennétek elégedettek?

– Nagyon nehéz konkrét elvárásokat támasztani egy ilyen showcase esemény után, gyakran sok időbe telik, mire konkrét megkeresés lesz belőle. De az biztos, hogy szeretnénk folyamatosan építkezni külföld felé, és további showcase-eken részt venni, koncerteket csinálni. Fontos kiemelnünk a magyar HOTS munkáját, akik szintén sokat segítettek nekünk az Eurosonic kapcsán.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)