Jump to content

Axl jött, látott, győzött

2016. 05. 06. 21:16

Lement az első AC/DC koncert, a Brian Johnson helyére beugró Guns N’ Roses-énekes pedig a beszámolók szerint nagyon odatette magát az első, Lisszabonban rendezett bulira.

A Facebookon, a Twitteren és a YouTube-on elismerő kommentek és posztok százai tanúskodnak arról, hogy Axl Rose igenis képes elénekelni az olyan AC/DC-klasszikusokat is, mint a Riff Raff, amit 1996 óta először játszottak élőben, vagy a 2003 óta pihentetett Rock ‘n’ Roll Damnation, de nem voltak gondjai a Johnson-dalokkal sem.

A netre kikerült videók alapján a zenekar a megszokott feszességgel tolta, pedig ugye a dobok mögött nem a rendőrségi ügyével kínlódó Phil “atomóra” Rudd ült, hanem a jóval szellősebben, feelingesebben doboló (korábban a zenekarban már szereplő) Chris Slade, és a ritmusszekcióból Malcolm Young is hiányzik Alzheimer-kórja miatt - őt unokaöccse, az 59 éves Stevie Young helyettesíti, aki az 1988-as amerikai turnén már szerepelt Malcolm helyén. Axl a halláskárosodása miatt egy időre(?) visszavonuló Brian Johnson helyén énekelt, ülve, mivel egy Guns N’ Roses-bulin eltörte a lábát. A trónja hasonlít arra, amit Dave Grohl, a Foo Fighter énekese használt (az amerikai GN’R-bulikon abban ült ), de kisebb, viszont énekelni ebben is lehet, jól. 

Axl érces, rekedtes hangja igenis passzol az olyan AC/DC-nótákhoz, mint a Whole Lotta Rosie, amit a GN’R-rel már évek óta tol élőben eleve, és simán elénkelte a Highway to Hell-t is. A beszámolók szerint nyoma sem volt a sztárallűrökkel terhelt, órákat késő Axlnek, alázatos volt és pontos, mindent elénekelt, és láthatóan nagyon jól érezte magát a gigantikus színpadon.

Azt szinte minden kritika kiemeli, hogy milyen jó kedve volt, és jól kommunikált a közönséggel, akik persze hálásan fogadtak minden kiszólást. Már a koncert előtti soundcheckből lehetett sejteni, hogy Axl jó formában van, és nem lesznek bajai a nótákkal, bár a színpadi közös játék úgy, hogy neki egyelőre ülnie kell, kicsit faramuci volt.

Az AC/DC egyébként felajánlotta, hogy akinek ez a felállás nem felel meg, visszaválthatja a jegyét, de ha az első koncertbeszámolókból és videókból indulunk ki, teljesen felesleges lenne, ez AC/DC volt, a szokásos tökös rakenroll. Eddig 7000 belga rajongó kérte vissza a pénzt csak, ha megnézik ezeket a videókat, lehet megbánják.