Jump to content

Zöldségrablás Szentesen, az elkövetőket nem találják - aurevoir. dal - és klippremier (x)

2024. 07. 03. 12:38

Az aurevoir. zenekartól megszokott, hogy a saját szerzemények mellett olykor versmegzenésítéshez vagy népdalfeldolgozáshoz nyúlnak. A Héjanász című új dalukhoz egy erdélyi népdal adta az alapokat, ami egyébként egy régi “táncházas sláger”. Az áprilisban megjelent skate-punk ihletésű ‘pontnem’ után ismét visszatértek az aurevoir.-ra jellemző hangzáshoz. “Ahogy azt korábban is mondtuk, a pontnem egy egyszeri alkalom volt, egy buli, amiben újréltük a gyerekkorunkat. A Héjanász egy sokkal átgondoltabb dal, ami viszi tovább a klasszik ‘oreóhangzást’, kicsit meg is újítva azt.” - árulja el az új kiadványról Agócs Márton, a zenekar egyik frontembere.

A Héjanász a DélKerTÉSZ (Délalföldi Kertészek Szövetkezete) támogatásával jött létre, akik hazai kistermelők Szentesről és környékéről, így egyértelmű volt, hogy a klip is náluk fog készülni. Elképesztő nap volt, nem is gondolták volna, hogy egy üvegház vagy hűtőház ennyire jó forgatási helyszín lehet. A klipet ismét Fejér János rendezte - a zenekarral egyetértésben és közös ötletelés kíséretében. Operatőrként János mellett Liszkay Lilla dolgozott, az utómunkát pedig ezúttal is a zenekar másik frontembere, Fejér Mihály végezte. A történet - a szövegtől kissé eltérő módon - igazából egy “heist movie”, egy rablási kísérlet, az aurevoir.-tól megszokott, ironikus stílusban. “A sztoriban pedig végre gengszterek vagyunk, akik életük melóját szervezik és viszik végig.” - mondja Agócs Márton.

Aurevoir Héjanász / Kép forrása: Budapest Park
Aurevoir - Héjanász / Kép forrása: Budapest Park

Az aurevoir. a stúdiózások és forgatások mellett erősen kezdte a fesztiválszezont is, és még megannyi koncert várja őket. ‘Sosem volt még ennyi nyári meghívásunk, szóval nagyon boldogok vagyunk, és mindegyiket nagyon várjuk.” - teszi hozzá Marci. Legnagyobb volumenű budapesti koncertjükre augusztus 15-én kerül sor a Budapest Parkban.

Aurevoir. - Héjanász: https://www.youtube.com/watch?v=9QQ8uXwZusg

Boritókép forrása: Budapest Park
(Forrás: Szerkesztőség)