Jump to content

Beleshettél a Hírességek Csarnokába

2020. 11. 08. 21:30

Virtuális ceremónián iktatták be a Rock and Roll Hírességek Csarnokába az idén kiválasztott új tagokat szombat éjjel, az előadást televízión lehetett követni. 

Az eredeti tervek szerint május 2-án tartották volna az idei rendezvényt, de a koronavírus-világjárvány miatt először elhalasztották, majd az online térbe tették át – írja az MTI a The Hollywood Reporter beszámolójára hivatkozva.

Noha a virtuális ceremónia miatt elmaradtak a szokatlan zenei párosok előadásai – mint tavaly az egykori One Direction-tag Harry Styles meglepetésvendég és Stevie Nicks duettje –, a nézők nagyra értékelték, hogy mindössze két óra alatt lezajlott az esemény, mely a korábbi években több mint kétszer ilyen hosszúra nyúlt.

A múlt hónapban elhunyt Eddie Van Halen gitáros emlékére is bemutattak egy videót, melyben Slash, valamint a Metallica két tagja, Kirk Hammet és Tom Morello is megszólalt, az utóbbi a nemzedék Mozartjának nevezte a holland születésű amerikai zenészt. Idén hat új tagot iktattak be a csarnokba, ahová azok kerülhetnek be, akik több mint 25 éve adták ki első albumukat. Tavaly Janet Jackson, Stevie Nicks, a Roxy Music, a Radiohead, a The Cure, a The Zombies és Def Leppard szerepelt a beiktatottak között.

Az ő virtuális beiktatása volt az idei ceremónia legjelentősebb része. A köszöntőt Alicia Keys amerikai énekesnő mondta. Mindannyian tudjuk, példátlan sikere a zeneipar pantheonjának abszolút magaslataiba emelte a fekete nőket. Mindannyian tudjuk, zenéje örökké él – méltatta Houstont. Mivel mind a popsztár, mind lánya, Bobbi Kristina Brown tragikusan fiatalon elhunyt, anyja, a 87 éves Cissy Houston és sógornője, Pat Houston köszönték meg ünnepélyesen az elismerést.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)