Jump to content

A Budapesti Fesztiválzenekar és Leonidasz Kavakosz vendégszerepel Zágrábban

2016. 12. 04. 20:03

A Budapesti Fesztiválzenekar és Leonidasz Kavakosz világhírű hegedűművész vendégszerepel szombaton a zágrábi Vatroslav Lisinski Koncertteremben - közölte a helyi sajtó csütörtökön.

A Budapesti Fesztiválzenekart a világ tíz legjobb szimfonikus zenekara között tartják számon - írták a lapok. A közönsége rajong érte, a nemzetközi kritika pedig játékának intenzitását és érzelmileg megragadó voltát hangsúlyozza, azt a kamarazenészekre jellemző figyelmet, amivel minden apró részletre ügyelnek és azt a kivételes képességét, ahogy megosztják közönséggel a zenélés örömét.

"A Budapesti Fesztiválzenekar vendégszereplése Fischer Iván vezetésével, minden zeneszerető város számára a tökéletes zene ünnepe, így Zágrábnak, valamint zenei szentélyének, a Lisinskinek is" - áll a koncertterem közleményében.

A zenekarral kiváló zeneművész és szólista is érkezik, a világ egyik legkeresettebb és leginkább elismert görög hegedőművésze, Leonidasz Kavakosz.

Kavakoszt világszerte kivételes hegedűművészként tartják számon, virtuozitása, muzikalitása, játékának feddhetetlensége közismert -írták a helyi lapok. A Budapesti Fesztiválzenekarral Franz Schubert- és Bartók Béla-műveket ad elő a zágrábi közönségnek.

(Forrás: MTI)