Jump to content

Wolfmother-koncert szerdán az Akváriumban

2016. 11. 08. 13:45

Először lép magyarországi színpadra a Wolfmother. A napjaink egyik legkülönlegesebb rockzenekarának számító ausztrál formáció szerdán a fővárosi Akvárium Klubban idei lemezét, a Victorioust mutatja be az A38 hajó szervezésében.

A Gipsy Caravan című turnén az Andrew Stockdale által vezetett vintage rocktrió kétszer is megcélozta Európát; Budapest a mostani őszi, második etap egyik állomása - olvasható a szervezők ajánlójában.

A Wolfmother negyedik stúdióalbuma, a Victorious idén februárban jelent meg a zenekartól megszokott hangzással, monumentális riffekkel, nagyszabású refrénekkel.

Az Ausztráliában addigra már ismert együttes tíz éve, első lemezével hódította meg a világot. Az emblematikus hard-psych-retrock sláger, a Woman című szám kiszabadította a szellemet a palackból, és a kétezres évek közepének generációja is felfedezte a Led Zeppelin, az AC/DC és a Rainbow hagyományát.

Bár a Wolfmothert és agytrösztjét, Andrew Stockdale-t sokszor vádolták azzal, hogy semmi újat nem talált ki, ezt rendkívül hitelesen, lazán, meggyőzően és energikusan tálalták. A debütlemez az egész világon az eladási listák élvonalába ugrott, a rádiók által igen kedvelt és nagyon sokat játszott Woman Grammy-díjat nyert, a Wolfmother világsztár lett.

A trió nem viselte könnyen a hirtelen jött népszerűséget, Stockdale azóta kétszer is teljesen lecserélte zenésztársait, kiadott jobban és kevésbé sikerült lemezeket, hogy aztán az idei Victorious ismét a reflektorfénybe irányítsa a triót. A Wolfmotherben Andrew Stockdale (ének, gitár) mellett jelenleg Ian Peres (basszusgitár, billentyűs hangszerek, vokál) játszik, őket a turnén a dobos Alex Carapetis egészíti ki.

(Forrás: MTI)