Jump to content

Szimfonikus fémzene a Barba Negrában

2016. 10. 05. 09:39

Október 13-án Kamelot koncert lesz a Barba Negra Music Clubban. A banda több mint egy éve járja a világot, és turnéztatja legutóbbi lemezét, a Havent. Két banda is játszik majd előttük.

A komolyzenével kacérkodó metált játszó Kamelot jövő csütörtökön, október 13-án lép fel a Barba Negrában. A banda legutóbb tavaly adott ki lemezt. A Haven elég erősre sikerült, minden eddiginél monumentálisabb lett. Ráadásul egy csomó sztárvendég is szerepelt rajta, pl. (Alissa White Gluz - Arch Enemy), Troy Donockley (Nightwish).

A Haven egyébként elég súlyos témákkal foglalkozik, lényegében egy jelentés a nagyvilág és az emberi civilizáció állapotáról.

"A Haven lemezen kitapintható az a nyugtalanító érzés, hogy a világ megőrül körülöttünk, egy hatalmas szürke felhő gomolyog a fejünk felett. A mi feladatunk, hogy megtaláljuk a dolgok napos oldalát, egy olyan lemezzel, amely sötét, melankolikus és felemelő pillanatokat egyaránt kínál a hallgatónak egy megrendült világban. Nagyon büszkék vagyunk ezekre a dalokra és a Haven album sokszínűségére" - mondta a zenekart vezető gitáros, Thomas Youngblood.

A Kamelot tavaly a Dream Theater oldalán járt Budapesten.

A mostani turné még 2015 nyarán indult Észak-Amerikában, és ez most a harmadik etapja, aminek a második állomása a Barba Negrás koncert, amin lesz egy vendégénekesnő is szerepelni fog.

A turnén két vendégzenekar vesz részt. Az egyik a szimfonikus és a nu metalt vegyítő német Aeverium, amely 2013-ban állt össze. Debütáló nagylemezük 2015-ben jelent.

A turné másik vendége a norvég Withem, mely 2011-ben indult, és a tagokat többek között a Symphony X, a Pagan's Mind, a Dream Theater és a Circus Maximus ihlette. A progresszív metal zenekar The Point Of You című első lemeze 2013-ban jelent meg, melyet idén követett a The Unforgiving Road című friss album. Stílusát tekintve a zenekar dalaiban megtalálhatók a direkt metal himnuszok, az emlékezetes énekdallamok és a szimfonikus elemek is.

(Forrás: kulturmozaik.hu)