Jump to content

Idén igazi fesztivál hangulat az év legnagyobb hangszerkiállításán, a Music Expón

2016. 09. 30. 09:15

A zene szerelmeseit ezúttal új helyen, a Hungexpón várja a 11. Budapest Music Expo október 7-8-9 -én, ahol a hangszerek mellett rengeteg koncerttel is várnak majd. Fellép többek között a Magna Cum Laude és a Punnany Massif is.

Emlékeztek még a Hangfoglalásra? A Budapest Music Expo nagy testvérét még 2005-ben szervezte meg először aHangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) és sokáig a SYMA csarnokhoz lehetett kötni.

Bár a SYMA csarnokot áprilisban bezárták, a hangszerek szerelmeseinek nem kell aggódniuk, a szervezők egy egyszerű költözéssel megoldották a dolgot, így idén a Hungexpo ad otthont a rendezvénynek.

A Music Expo szervezők a ’G’ csarnokot két részre bontják, csendes és félhangos teremmé, így a gitárokon zúzó fiatalság biztosan nem tudja zavarni a látványtechnika iránt érdeklődőket.

A kiállítás kihagyhatatlan, egyedülállóan vonzó esemény lehet mindenki számára.

A „szimplán” zenekedvelőknek, páratlanul sokszínű zenei program, olyan „felhozatallal”, melyhez hasonlóval sehol nem találkozhat az ember. Három nap leforgása alatt csaknem 400 zenei esemény: koncertek, közönségtalálkozók, dedikálások, előadók, művészek kézfogásnyira, közös fotóra.

Családoknak, kisgyermekeknek, „Öröm a Zene játszótér”, olyan vizuális és zenei élmény, amelyet a gyermekek varázslataként élnek meg: részt vehetnek gyermekekre szabott zenetréningen, zeneovi foglalkozáson. Szabadon próbálgathatják a legkülönfélébb hangszereket, ismerkedhetnek a hang- és hanghatás-keltés ezernyi eszközével és lehetőségével.

A pályakezdő és fiatal zenészeknek, a technika-szerelmeseinek több, mint 10.000 zenei világmárka, szó szerint megszámlálhatatlan mennyiségű hangszer, hang- fény- színpad és stúdiótechnikai eszköz, melyek mind kipróbálhatók, összehasonlíthatók. Hangszeres legendák, a legismertebb demonstrátorok lesznek jelen, és szakértők briliáns bemutatóit, mini koncertjeit is élvezhetik a tanulni vágyó zenészek.

A hivatásos zenészeknek és technikai szakembereknek, a rendezvény tökéletes alkalom a kapcsolatépítésre és ápolásra, kötetlen, baráti közegben. Tájékozódhattok a világtrendekről, tendenciákról. A szakemberek, szakmabeliek számára rendezett speciális technológiai előadások, a kiállítási forgatagtól elkülönített, nyugodt környezetben kerülnek lebonyolításra.

Az iparági, művelődési szakembereknek szakmai beszélgetések, előadók olyan témákban, mint a „Zeneipar Magyarországon” „Tehetségkutatás vagy business?”, „A könnyűzene világa belülről”, „ A jogdíjak és a jogdíjkezelés” előadások lehetnek majd érdekesek.

A kiállításnak a kezdetek óta szerves része a rengeteg hangszerbemutató és koncert, és idén ebben is nagyot ugrik a rendezvény, hiszen most először már hat színpadon váltják egymást a zenekarok, így elmondható, hogy koncertfelhozatalban is az idei expó lesz a legerősebb.

Fellép többek közt a Magna Cum Laude, az Anna and the Barbies, a Cloud9+, Maszkura és a Tücsökraj, és a Punnany Massif tagjai is tartanak egy showcase koncertet.

A színes programok mellett itt tartják majd az Öröm a Zene országos tehetségkutató döntőjét is, ahol a közel 1000 indulóból kiválasztott legjobb 18 együttes méri össze majd tudását. A győztes 1 millió forint értékben kap hangszert és hangtechnikai berendezést a Hanosztól, valamint további 1 millió forinttal jutalmazza a nyertest a Cseh Tamás Program.

A programok ingyenesek, úgyhogy el ne felejtsd: október 7-8-9. Budapest Music Expo, Hungexpo.

(Forrás: budapestmusicexpo.com)