Jump to content

Lábtörés miatt maradt el a Megadeth-koncert a Rockmaratonon

2016. 07. 16. 11:11

A fellépés helyszínén történt a baleset, a zenészt azonnal kórházba szállították. A Megadeth már másodszor mondja le az itteni fellépését.

Másodszor is koncert nélkül maradtak a hazai Megadeth-rajongók, mert a zenekar 2014 után idén is lemondta a fellépést. Pénteken a buli előtt két és fél órával mondták le szereplésüket a dunaújvárosi Rockmaraton fesztiválon.

Dave Ellefson basszusgitáros ugyanis a backstage-ben egy rossz mozdulat miatt eltörte egy csontját a lábfejében. Azonnal jegelni kezdték, majd kihívták a mentőt és beszállították a dunaújvárosi kórházba, ahol lábát sínbe tették. Közben a tízezres rajongói tábor a Szalki-szigeten várta a zenekart, nekik a csapat főnöke, Dave Mustaine jelentette be, hogy a koncert elmarad.

A zenész az Indexnek a koncert előtt ezt nyilatkozta a lábsérülés körülményeiről: 

" A cateringben mentünk volna kajálni, sötét volt, nem lehetett rendesen látni. A terület egy része le volt betonozva, a többi nem, mi igyekeztünk a betonin haladni, de annyian álldogáltak bent és beszélgettek a szakácsokkal, hogy kénytelenek voltunk lelépni a járdáról."  

Korábbi balesetekről is beszámolt:

" 30 éve vagyok a pályán, persze, hogy volt már ilyen, egyszer a fejemre zuhant a világítás egy darabja és eltörte az orrcsontomat, de a koncert nem maradt el, játszottunk. " 

Azt is elmondta, hogy ilyen baleset miatt még nem maradt el korábban Megadeth-koncert. A beszélgetés idején még úgy gondolta, hogy a koncertet megtartják.

A kórházból visszatérő gitáros vállalta volna a fellépést, ám Mustaine azt közölte a fesztivál szervezőivel, hogy nem tartják meg a koncertjüket. A banda tagjai és a menedzser ezek után szó nélkül akart távozni a helyszínről, ám a szervezők nem engedték ki őket addig a backstage-ből, amíg valaki közülük nem megy ki a színpadra, hogy bejelentse a rossz hírt. A tagok ezek után hagyhatták el a fesztivál helyszínét.

A szervezők nagyon méltánytalannak tartják az eljárást, főleg a közönséggel szemben. Ráadásul mindent megtettek, amit kértek tőlük, a drága szállodától a különleges technikáig. A több tízmilliós költséget a fesztivál rendezői szeretnék persze visszakapni, ha kell akár peres úton is. Ám a zenekar is perelhet a nem megfelelő körülmények, a baleset miatt.

A közönség pedig a csalódottság mellett a pénzét sem kaphatja vissza, hiszen egy fesztiválra váltottak jegyet, ahol számos más program is van.

(Forrás: index.hu)