Jump to content

Színházak éjszakája 2015 - Íme a programok

2015. 09. 08. 17:38

Színházak Éjszakája – ízelítők az új évad bemutatóiból, színházismeret kvízjátékokkal, jelmez- és kellékkiállítás, workshopok kicsiknek és nagyoknak. Ínyencségek színházimádóknak, hiszen a színház a színpadon túl is csak színház marad.

József Attila-vers másnaposan, színészek zenés estje és Heltai naplója a Radnótiban, örökzöld slágerek a Játékszínben, meglepetésvendégek a Katonában, klasszikus sanzonok az Örkényben, filmrendezők stand-upja a Dumaszínházban, súgókurzus a Játékszínben, a Grecsó-fivérek a Jurányiban, időutazás és Össztánc újratöltve (egykori szereplőkkel és új alakításokkal) a Vígben. Backstage-túra a Karinthyban, improvizációs maraton az Ódry Színpadon. A Pinceszínházban színészek állnak a büfé pultja mögött.

És természetesen igazi színházi előadásokat is kínál a fesztivál. Az új évad bemutatójába avat be a Centrál Színház (Ma este megbukunk), kétszer is látható az aktuális eseményeket feldolgozó Instant a Katonában, az Ódry Színpadon Solaris, a Szkénében felolvasószínház (Szép Ernő Emberszag ), a Pestiben Camus A pestisét adja elő Hegedűs D. Géza, a Madách nagyszínpadán Bepasiztunk! – „válás rock and roll” Détár Enikővel.

Feltárul a művészbejárók, a színházi büfék és kelléktárak varázslatos világa – tavalyi áron, egyetlen karszalag megvásárlásával szeptember 19-én.