Jump to content

Wonderest-fesztivál

2021. 04. 10. 08:54

Talán nincs is olyan ember, aki a tavalyi unalmas, eseménytelen nyár után ne lenne vevő egy jó kis fesztiválra. Bár idén is sorra mondják le a nagyobb bulikat, a kisebb fesztiváloknak egyelőre még nem fellegzett be: a Wonderest csapata gőzerővel készül a júliusi eseményre, hiszen a minifesztivál tavaly sem maradt el, és most nyáron sem fog.

Wonderest. Egy hely, ahol az élmény kezdete a jelenlét. Ahol szabadon egymásra hangolódhatunk, és ahol a zene mellett a természet hangjai is teret kapnak. Egy nemzetközi zenei fesztivál a fenntarthatóság jegyében, ahol a fesztiváljegyekkel fát ültethetsz – olvasható a beharangozó plakáton. 

Hát, valahogy így írja le a négynapos élményt a zenei menedzserként és koncertszervezőként tevékenykedő Gulyás Hanna, a Wonderest fesztivál megálmodója és szervezője. Hanna zenei kezdeményezése, a budapesti Garden Wonder koncertsorozat négy év alatt nőtte ki magát, és teljesedett ki ebben az egyedülálló, semmihez nem fogható, erdélyi fesztiválban. 

Igen, Erdély: a fesztivál ugyanis nem Magyarországon, hanem az eldugott, Budapesttől 450 kilométerre fekvő Gyálukaluluj (románul Poiana Horea) nevű falucskában kap helyet idén immár második alkalommal, július 8–11. között. A természetközeli, semmiképp sem szokványos buli „chill fesztiválként” is jellemezhető, hiszen egyetlen színpad épül, és a programok is egymás után, nem egymást túlkiabálva kapnak helyet a programlistán. Aki jegyet vált a fesztiválra, annak számolnia kell a technológiamentes közeggel, vagyis többek között az áram hiányával. (Az akkumulátor becsomagolása nem árt, de a „puritán” életérzés végett nem is javallott.) Olyan ez, mint egy erdei tábor, csak sokkal klasszabb. 

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)