Jump to content

Budapest legjobb kerthelyiségei I.

2015. 07. 16. 08:58

Büszkén kijelenthetjük, hogy kiülős helyekben nagyhatalom vagyunk; a nyári kocsmatúrák, a kerthelyiségekben ücsörgés, az ismerkedés a budapestiek egyik főműsoridős programja minden nyáron, és a város hangulata ilyenkor még akár munka mellett is felér egy nyaraláséval. Összeírtuk azokat a helyeket, amik miatt szerintünk nem is olyan nagy baj, ha az ember nem jut el a tengerhez idén.

Könyvtár Klub/Treffort Kert

Az ELTE-BTK hallgatói körében igen népszerű Könyvtár Klub ahogy az lenni szokott idén is kiköltözik a Treffort Kertbe bárpultostul, asztalostul, bölcsészestül, de ilyenkor extra szolgáltatásként pizzasütődével is kiegészül, hogy ne maradjon ki a langyos nyári esték mámorából a frissen olvasztott sajt háttérillata. De amúgy nem csak ez itt a vonzó, hanem az egyetemista pénztárcához igazodó árak, a mindennapos italakciók, az alkohollal kapcsolatos vetélkedők, a rengeteg ülőhely, és persze maguk az egyetemisták, akik pillanatok alatt jókedvűre isszák magukat, és megcsinálják az aznapi hangulatot.

Cím: 1088 Budapest, Múzeum körút 4.

Ankert

Tévedés volna azt hinni, hogy a gólyák és a motorosok megjelenésétől mérjük az időt nyári időszámítás szerint, hiszen mindenki, aki rendszeresen pörög a városban tudja, hogy az Ankert megnyitásakor kezdődik majdnem minden. Az Anker Klub nyáron Budapestre látogató ikertestvére a város egyik legnagyobb kerthelyisége, tánctérrel, tengerparti hangulattal és legalább 2-3 olyan ismerőssel, akivel már rég találkoztunk; ez azért van, mert egy valamire való estén mindenki megfordul itt legalább egyszer. Nem érdemes kimaradni, sok mindent tartogatnak itt a nyári esték.

Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.

Majorka

A Majorka a bizonyíték arra, hogy Budán is lehet jó helyet csinálni, és mivel mindenki a pestioldalon tolakszik, ezért itt még alkalmanként nyugalmat is lehet találni.
A Szent János Kórház villamosmegállójától néhány lépésnyire lévő hely télen más ruhába öltözik ugyan, de nyáron leveszi azt, és ilyenkor megvillantja a legjobb tulajdonságait: a fagyit, a hamburgert és persze azt a szép nagy italválasztékot, amit a fák alatt, madárdal kísérettel élvezni sokkal jobb, mint máshol. Romantikus.

Cím: 1026 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 16.