Jump to content

Fekete Zaj Fesztivál

2021. 06. 16. 10:12

Ötven fellépő lép színpadra az idei Fekete Zaj fesztiválon. Az underground színtér számos hazai és külföldi előadóját felvonultató rendezvény Mátra-Sástón augusztus 18-tól 21-ig tart − tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

A fellépők között lesz Kátai Tamás, a Vágtázó Halottkémek, a Devil’s Trade, a Middlemist Red, az Entrópia Architektúra, Aron Andras & The Black Circle Orchestra és a Black Bartók.

Koncertet ad a Fekete Zajon a hazai zajzene kiemelkedő előadójának számító Pozvakowski, a poszt-rockot atmoszférikusan megközelítő Perihelion, a karakteres pszichedelikus világzene stílusában mozgó Meszecsinka duó, a több mint harminc éve alakult Perfect Name, a visszatérését a Zajra időzítő Anez, és itt búcsúzik a közönségtől a deathcore-ban utazó Nadir.

A külföldi előadók között szerepel a black metált játszó román Dordeduh, az elektronikát a techno és az ambient elemeivel vegyítő cseh Bratri ikerpár duója, a brit és észt bázisú indusztriális punk csapat, a Deathsomnia, a dán Iceage frontembere, Elias Ronnenfelt, a svéd Michaela Aberg, a szerb Urok, az olasz Juju, illetve a szintén Itáliából érkező, a metált furcsa hangszereken (trombita, harsona és dob) megszólaltató Ottone Pesante.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)