Jump to content

Az Offspring is fellép Székesfehérváron

2017. 01. 31. 16:00

Alakul a 20. jubileumi FEZEN fesztivál programja, a már korábban bejelentett Alice Cooper mellé a legendás brit heavy metal zenekar, a Saxon, a német Blind Guardian és a szimfonikus metalban utazó svéd Therion is érkezik. Ja, és az Ossian is. 

A szervezők szerint még csak a lista elején jártunk, hamarosan folytatják a névsort.

Az Ossian több év kihagyás után tér vissza a FEZEN-re, augusztus 2-án a nyitónapon várják a rajongókat. A Saxon a hetvenes évek brit heavy metal új hullámának meghatározó zenekara volt, 40 éve tolják az ipart, és olyan ikonikus lemezeket tettek le az asztalra, mint a Wheels of Steel, a Crusader vagy az Innocence Is No Excuse. Biff Byford énekes idén töltötte be a 65-öt, Paul Quinn gitáros 64 éves, Nigel Glocker dobos pedig 63, de ez nem hallatszik tavalyi, Battering Ram című anyagukon, és vélhetően az augusztus 3-i koncerten sem fog.

A Blind Guardian power metalban utazik, ők legutoljára 2002-ben jártak nálunk, szóval ideje volt a visszatérésnek. Ők is az augusztus 2-i nyitónap programjában szerepelnek, ahogy a Therion is, amiről annyit kell tudni, hogy szimfonikus metalzenéjükhöz rendszerint görög, német, sumér és skandináv legendákból merítenek, és ha ők nincsenek, a Nightwish és a Within Temptation sincs.

És mellettük nem más is fellép még, mint az Offsrping. Az banda többször is játszott már Magyarországon, utoljára három éve léptek fel a Pannónia fesztiválon.

(Forrás: fezen.hu)