Jump to content

A Sziget Fesztivál lett a sztárok kedvence Európában

2017. 01. 13. 10:14

Átadták a nemzetközi fesztiválszakma legnívósabb díját, az European Festival Awardot. A Sziget több kategóriában is jelölt volt, végül a "Fellépők Kedvenc Fesztiválja" díjat vihette haza.

Az European Festival Award díjátadó ünnepsége január 11-én, Gröningenben volt, ahol a Sziget Szervezőiroda tovább növelhette elismerései számát.

A Sziget fesztiváljai a korábbi években már szinte az összes kategóriát megnyerték: két alkalommal a Sziget Fesztivál a "Legjobb Nagyfesztivál", egy alkalommal a "Best Line Up" kategóriában győzedelmeskedett, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound és a B.my.Lake pedig indulásakor elnyerte a "Legjobb Új Fesztivál" díját.

Az European Festival Awardson a Sziget Szervezőiroda több jelölés miatt is izgulhatott.

A Sziget Fesztivál az elnyert "Fellépők Kedvenc Fesztiválja" mellett a "Legjobb Nagyfesztivál" kategóriában is a legjobbak között volt, a B.my.Lake pedig kilenc másik fesztivállal együtt, az első tíz között várta a "Legjobb Kisfesztivál" kategória végeredményét.

Az European Festival Awards záróakkordjaként adták át az idei év “Életmű Díját”, amit a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. 

Büszkeség és fájdalmas szomorúság egyben átvenni Dan nevében ezt a díjat. Nagy öröm azonban látni, hogy a nemzetközi szakma mennyire szerette és elismerte Dant és munkáját. Ilyenkor érzi az ember, mekkora veszteség az Ő halála, amikor a szakma színe-java állva, könnybelábadt szemekkel emlékezik meg Róla" – mondta Gerendai Károly, aki a Panaitescu özvegyével közösen vette át az Életmű Díjat.

A fesztivál idén ünnepli 25. jubileumát augusztus 9-16. között.

(Forrás: fesztivalprogram.hu)