Jump to content

Beindul a Sziget

2016. 08. 10. 09:05

Nem haladta meg a határértéket a zajszint az éjszakai hangpróbán. A fesztivál szakemberei és az önkormányzatok a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzik majd a zajszintet és ha panasz érkezik valahonnan, oda külön kimennek zajszintet mérni.

Gerendai Károly főszervező elmondta, hogy az óbudai oldalon kifejezetten jó volt a helyzet, szinte semmit nem lehetett hallani, és a pesti, XIII. kerületi oldalon is sikerült alapvetően a határérték alatt maradniuk a próbán. 

Mint mondta, az előírt határérték 23 óra után 55 decibel, előtte 65 decibel.Az óbudai oldalon éjjel 45-50 közötti értékeket mértek, míg a pesti oldalon 55 körül volt a legrosszabb érték.A színpadok hangerejét úgy állították be, a biztonság kedvéért úgy halkították le, hogy a pesti oldalon is megbízhatóan 55 decibel alatt maradjon az érték. Az egyik kritikus pont mindig a - közvetlenül a sziget melletti - XIII. kerületi Marina parti városrész volt. 

Más tényezők mellett egyébként a páratartalom is befolyásolja a zajszintet. A szervezők számításai szerint,ha az időjárási körülmények nem változnak jelentősen, nem lesz gond a fesztivál hangerejével. 

A mínusz egyedik nappal szerdán megkezdődik a 24. Sziget fesztivál: a Dan Panaitescu nagyszínpad mellett a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál Telekom színpadon, a Colosseumban, az Európa Színpadon, a Blues kocsmában, a Magic Mirror sátorban, az Afro-latin-reggae faluban és a Budapest Park tribute színpadon is lesznek már koncertek.