Jump to content

A Cseh Tamás Program az EFOTT-on

2016. 07. 06. 15:18

Velencén duplázik az EFOTT július 12. és 17. között, ahol a vízparton a hazai zenei élet legnagyobb kedvenceivel és külföldi sztárokkal találkozhatunk, valamint bemutatkoznak a Cseh Tamás Program ifjú tehetségei is. Az idei EFOTT-himnuszban a tavalyi évadban sikeresen pályázó Margaret Island is közreműködött.

Népies motívumok elektromos köntösben, akusztikus gitár és rapbetét jellemzi a vízparton csillezős, fesztiválemlékeket idéző dalt. A Feszt szerelem alapjait a Margaret Island alkotta meg, amelyhez Lábas Viki énekesnő EFOTT-os élményei is nagyban hozzájárultak.

Az EFOTT idén is változatos műsorral készül, repertoárja a zúzós metálzenekarokon át az elektronikus műfajok legkülönfélébb irányzataiig számos stílust felölel. A hazai zenei élet legnagyobb kedvencei, mint például az Irie Maffia, a Tankcsapda, a Magashegyi Underground, a 30Y és a Halott Pénz mellett neves külföldi sztárok is elfogadták a meghívást. Többek között a brit Rudimental, az amerikai származású Borgeous és a holland Headhunterz is ellátogat az EFOTT-ra. A fesztivál szervezői a headliner nevek mellett a fiatal tehetségeknek is lehetőséget nyújtanak a bemutatkozásra, amelynek keretében a Cseh Tamás Program ifjú felfedezettjei lépnek fel.

A noizzrockot játszó Uzipov zenekar július 13-án csap a húrok közé. A sallangmentes és zsigeri muzsikálást pártoló, háromtagú banda megalakulását házibulis jammelgetések előzték meg, mára pedig már otthonosan mozognak a fesztiválokon, és az EFOTT-ot is felvették koncertnaptárukba. Az itthon még ritkaságszámba menő, industrial rock műfaját képviselő Planet Void július 14-én ad koncertet. A srácok a New Hungarian Tide mozgalom zászlóhordozói, amelynek célja, hogy közelebb hozza egymáshoz az újvonalas zenekarokat.

A július 15-én fellépő iamyank a hazai future-elektronika legsikeresebb előadója, nem régen webshopot is nyitott. Bognár Szabolcs, a SoulClap Budapest egyik alapítója, aki zenekari és produceri munkái mellett évek óta dolgozik saját szerzeményein. Az EFOTT színpadán július 15-én találkozhatunk vele. Az elektronikus zene, a funky és a metál elemeit bűvösen kombináló, egyedi maszkos megjelenéséről ismertté vált Tha Shudrast július 16-án láthatja a közönség.