Jump to content

Ügyes túlélési trükk fesztiválozóknak - 1. rész

2016. 05. 25. 03:39

 

Kezdődik a fesztiválszezon! Sokan még csak most porolják le padlásra száműzött sátraikat, gyűjtik a belépőre a zsebpénzt, vagy néznek tétlenül az üresen ásító hátizsákjukra. Ha ez lesz a sokadik fesztiválod, vagy éppen az első, akkor is szívből ajánljuk az alábbi tippeket. Érdemes így készülni a fesztiválokra.

Kell egy ház!

Vagy legalábbis egy rendes sátor! Ez a hely lesz az "otthonod", esőzéskor a tető, kánikulában meg a szaunád… tehát nem árt rendben tartani, és fesztivál előtt ellenőrizni, nem hagytál-e benne tavalyról egy adag hangyavacsorát. Fesztiválra már csak azért is érdemes korán érkezni, hogy jó sátorhelyet foglalj magadnak: lehetőleg árnyékban, könnyen megjegyezhető útvonalon, a toitoiktól és színpadtól messze, lejtő és buckamentes terepen. A derekad hálás lesz érte!

Lopásgátlás

Sátorra a klasszikus kis lakatot ajánljuk. Bár a pesszimisták erre csak legyintenek, hogy minek minden alkalommal a zárral bajlódni, ha a tolvajnak csak egy késvágás és máris bent van a sátradban, az évek és a rutin azt igazolja, hogy a zsebtolvajoknak sem éri meg a vesződést a lakattal lezárt sátor, amikor számára egy fesztiválon amúgy is maga a Kánaán kínálkozik nyitott iglukból.

Hasitasi nem kér kódot

A legpraktikusabb fesztiváltáska egy közepes hasitasi, elől keresztbe vetve a mellkasodon. Divatszakértők egyáltalán nem ajánlják, viszont egyrészt kényelmes, hogy tényleg minden a kezed ügyében van, másrészt, ha elöl tartod felcsatolva, nem fenyeget az a veszély sem, hogy egy vidámabb pillanatodban elhagyod valahol, mint egy válltáskát.

Túlélőcsomag

És most a "legyen nálad" lista győztes csapatának tagjai következnek. A fesztivál nem bál, de nem is túlélőshow, így piperében érdemes a minimálissal készülni. Sőt, a drogériákban szinte mindennek van mini verziója, így sok plusz súlyt spórolhatsz meg magadnak, ha ezekre beruházol kicsiben: fogkrém, tusfürdő, sampon, naptej és kézfertőtlenítő. Emellett nem árt, ha a kistáskádban mindig van egy kis összehajtogatott papír, egy kis csomag babapopsi törlő és papírzsebkendő. A wc-ből úgyis az első öt percben elfogy, ráadásul mindkettő többfunkciós, nincs olyan, hogy ne jönne jól.

Házipatika

Nem kell kipakolni a nagymama gyógyszeres szekrényét, de nem árt, ha legalább fájdalomcsillapító, hasfogó és ragtapasz mindig van nálad. Ezeken túl a másnapokon sokat tud segíteni egy kalcium-pezsgőtabletta vagy pár szem szőlőcukor is.