Jump to content

Irány a Pálinka fesztivál!

2016. 02. 27. 10:39

Az egri Agria Park 8. születésnapját ismét Pálinka Fesztivállal ünnepli! A gyümölcspálinka a magyar kultúra része és a magyar gasztronómia egyik legfőbb értéke – nem hiába emelkedett hungarikum rangra.

Jó pálinkát inni pedig maga a gasztronómiai élvezet – erről Ti is megbizonyosodhattok, ha március 11-én és 12-én ellátogattok az egri Agria Park Díszkertjébe, ahol az ország legkiválóbb pálinkaházai kínálják a lehető legjobb főzeteket, nektek az 5. Pálinka Fesztiválon!

Több országosan ismert főzdénél próbálgathatjátok a nemes italokat, amelyek között számos győztes is akad. Sárgabarack, őszibarack, málna, szilva, csipkebogyó, kökény, birs, eper – csak néhány azok közül az ízek közül, melyek megtalálhatók lesznek a kínálatban. Az esemény persze nem csak a hagyományos ízek elkötelezettjeinek szól, az újdonságok kedvelői is találhatnak maguknak különleges ízeket. Te kóstoltál már például sütőtökös pálinkát?

Ha valaki viszont csak azért hagyná ki az egri hétvégét, mert nem szereti a pálinkát, ne tegye! A pálinkák mellett borok is képviseltetik magukat, kiemelt figyelmet – ahogyan a korábbi eseményeken is – az Egri Csillag bor kap. Természetesen ételekből sem lesz hiány, hiszen a pálinkák jobban csúsznak egy-egy ízletes fogás mellett, amelyek készítői szintén az ország legjobbjai közül kerülnek ki.

A két nap alatt délutántól kihagyhatatlan élő koncertek várnak benneteket. Március 11-én péntekenen Minimyst és a Pannonia Allstars Ska Orchestra teremt fergeteges hangulatot, 12-én szombaton pedig a V.U.K., Szikora Róbert és az R-Go varázsolja el a közönséget. Napközben a felhőtlen szórakozásról zenészek, éjszaka pedig DJ-k gondoskodnak.