Jump to content

Fesztivállal köszönti a tavaszt Sopron

2016. 02. 01. 16:20

A világzenét játszó Söndörgő együttes fellépésével kezdődnek Sopronban március 11-én a Tavaszi Napok. A fesztivál programkínálatában a koncerteken túl többek között színházi produkciók, kiállítások is szerepelnek, és most először a WAMP designvásár is Sopronba költözik.

Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 34. Soproni Tavaszi Napok változatos, többféle korosztályt, és különböző érdeklődésű embereket megszólító programokat kínálnak. A könnyűzenei kínálatban szerepel a képzett zenészekből álló magyar InFusion Trio. Fellépésükön közreműködik Csemer Boglárka (Boggie), aki a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválon Magyarországot képviselte.

Komolyzenei programok is várják a közönséget. Hangversennyel emlékeznek a helyi zeneiskola névadójára, Horváth Józsefre. Francia romantika címmel pedig a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar ad koncertet. A Saint-Saëns és Bizet műveiből összeállított programot a Bécsi Filharmonikusok szólistája, Somodari Péter vezényli.

Színház a hűség városában
Színházi programok is színesítik a Soproni Tavaszi Napokat. Bemutatják Anna Gavalda Szerettem őt című darabját, Györgyi Annával és Szilágyi Tiborral. Ernest Thompson drámájában, azAranytóban többek között Vári Éva és Benedek Miklós látható, míg Mary Orr Mindent Éváról című színművében Hernádi Judit és Kovács Patrícia lesz a főszereplő.

Rendhagyó programok szintén lesznek a soproni tavaszi fesztiválon. Aktuális társadalmi kérdések és a Bábel című műsor kulisszatitkai egyaránt terítékre kerülnek a Prima Primissima-díjas szerkesztő-riporter, Al Ghaoui Hesna, valamint az Itt és Most Társulat improvizációs előadásán. Grecsó Krisztián és Grecsó Zoltán Mellettünk című összművészeti estjét is megrendezik, többek között Döbrösi Laura és Kertész Endre közreműködésével.