Jump to content

Téli fesztiválok, melyeket nem szabad kihagyni II.

2016. 01. 07. 15:48

A fesztiválok sora télen is folytatódik. Igaz ezek nem olyan bulizósak, mint a nyáriak, de azért nem érdemes kihagyni őket.

ALTITUDE COMEDY FESTIVAL - MAYRHOFEN, AUSZTRIA - 2016. JANUÁR 11-15.

Ha csak önmagban a lenti videót néznéd meg, azt hihetnéd, hogy az összes hülyét sikerült egy helyre összegyűjteni és még síléceket is adtak nekik. Sokat nem tévedsz. Az Altitude Comedy Festival arra vállalkozik, hogy a síelés örömét és adrenalinszintjét ötvözze valahogyan a humorral és a stand up comedy-vel. Ebből lesz az öt napos röhögős izomláz, amiről a világ legjobb komikusai közül néhány és az osztrák Alpok sípályái közösen gondoskodnak, lazításnak meg ott vannak a kötelező esti bulik.

HORIZON FESTIVAL - BANSKO, BULGÁRIA - 2016. MÁRCIUS 12-17.

Talán még nem olyan ismert Bansko, mint mondjuk Ausztria, Svájc vagy éppen Franciaország síparadicsomai, de ha másról nem, arról mindenképpen érdemes megjegyezni a bolgár település nevét, hogy itt rendezik Európa egyik legmenőbb téli buliját, a Horizon Festivalt. Hat nap telepakolva az elektronikus zenei élet legjobbjaival, rengeteg party a belvárosban és a hegyekben. Ha pedig mindez nem elég, akkor 75 kilométernyi világszínvonalú pályán lehet síelni egyet. Kettőt.

DARTMOUTH WINTER CARNIVAL - HANOVER, USA - 2016. FEBRUÁR 11-14.

1910-ben egy iskolai szabadnapnak indult és tessék: mára az egyik legismertebb téli fesztivál lett a Dartmouth Winter Carnival. Ha még nem láttál pizsamában síelő férfit, befagyott tóban a lékbe ugráló bikinis csajokat és egyéb jelmezekben (vagy nélkülük) magukat hóban, fagyban produkáló embereket, akkor Dartmouth-ban a helyed, vagy inkább nézd meg előtte a lenti videóban, hogy mire számíthatsz. A srácoknak amúgy senki nem mondta, hogy kesztyű, sál, sapka?

HÓFESZTIVÁL - SZAPPORÓ, JAPÁN - 2016. FEBRUÁR 5-11.

Mi jut eszedbe Szapporóról? 1972, téli olimpia, úgy van. És még? Ha eddig semmi, akkor majd innentől a Hófesztivál, ami az egy hetes időtartama alatt közel kétmillió turistát vonz a városba. A bizonyíték arra, hogy van élet a szomszéd hóemberén túl is, ott van a japán város utcáin: a világ legjobb hó- és jégszobrászai teszik oda magukat a gyorsan múló művészeti ágak ezen formáiban.