Jump to content

Disznótoros kolbászfesztivál Budapesten

2015. 10. 14. 15:40

Október 16-18-ig kerül megrendezésre a Disznótoros Kolbászfesztivál a Magyar Vasúttörténeti Parkban. A szervezők másodjára rendezik meg Magyarország legújabb gasztrofesztiválját. Ebben az évben még több programmal, három kolbász utcával és alacsony belépőárakkal kedveskednek nektek. A pénteki napon ráadásul 999 Ft-os kedvezményes belépőjeggyel léphettek be a fesztiválra, a péntekre meghirdetett kolbászvásár miatt.

Az ingyenes programokhoz csupán a megvásárolt belépőjegyedet kell felmutatnod és részt vehetsz számos családosoknak és felnőtteknek kedveskedő programon. Számos olyan ingyenes program vár a családosokra, mint a népi játszótér, ugráló vár, arcfestés, íjászat, kézműves foglalkoztató, furulya oktatás, állat simogató, vasútmodell és terepasztal kiállítás, mesés és zenés színpadi programok, táncház vagy például kukorica morzsoló és hagyományőrző termelő eszköz interaktív kiállítás.

A felnőttek se fognak unatkozni, hiszen nekik is számos ingyenes programmal kedveskednek a szervezők: oldtimer autó és motor kiállítás, veterán traktor és stabil motor bemutatók, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás, fordítókorongozás, tájház múzeum és folklór zenei programok.

A fesztivál szombaton már 09:00-kor nyitja kapuit, ahol ingyenes szolgáltatások sora vár benneteket: díjmentes parkolás, díjmentes WC használat, valamint díjmentes utazás a „Kolbászfesztivál Busz”-szal a rendezvény teljes nyitvatartási idejében, a Vasúttörténeti Park és a Nyugati pályaudvar között. Ha autóval érkezel, és nem tudsz nemet mondani egy pohár sörre, nem kell aggódnod. Az SOS Sofőrszolgálat fog segíteni hazavezetni az autódat. Természetesen taxidroszt is lesz a rendezvényen, a CITY TAXI jóvoltából.

Ezen kívül persze, ahogy egy jó gasztro-fesztiválon lennie kell, a fesztivál területén lévő háztáji ételekből és italokból kóstoltatás lesz 3 napon át. A medvekolbásztól a Csabai Csípősig mindenféle háztáji kolbász megvásárolható lesz, közvetlenül a termelőktől. Csupa olyan háztáji kolbásszal találkozhattok, amiket a boltokban nem tudtok beszerezni! A kolbászokon kívül mindenféle disznótoros finomság lesz a tepertőtől a cigánkáig. Ezen kívül kézműves sajtok, méz, lekvár, fűszerek és egyéb ételkülönlegességek lesznek kaphatók. Italokból is óriási lesz a választék! A minőségi borok, kézműves sörök és a minőségi pálinkák közül kedvetekre válogathattok.

A fesztivál két fő területből áll. A kisebbik terület a Víztorony Park, ahol a szabadtéri színpad, az állatsimogató, népi játszótér, veterán traktorok, Csabai Tájház és a Vékonykolbász utca található. A nagyobbik park a Vasúttörténeti Park, ahová a Víztorony Parkon keresztül vagy a főbejáraton át lehet eljutni. Itt lesz a vastagkolbász utca és a disznótoros utca, valamint a kézműves utca és a vásártér.