Jump to content

Fesztiválozz stílusosan! I.

2015. 07. 16. 13:12

Javában zajlik a fesztiválszezon, s még mindig nem késő egy-egy egyedi holmit beszerezni. Ha valóban szeretnél kitűnni a forgatagból, ajánlunk pár hazai márkát, akiknél biztosan megtalálod a tökéletes darabot.

ÉMÉ

Vagány, mégis bájos összeállításra vágysz? Magabiztos vagy, s szeretnéd emlékezetessé tenni a megjelenésed? Az ÉMÉ éppen ilyen ruhákat és kiegészítőket kínál. Pákozdi Alexandra és Varga Zsófia munkájában a kontrasztokra épít, s előszeretettel keres inspirációt a művészetben vagy éppen természetben. A nyári kollekció esetében sem történt másképp; az ihlet forrása az aprócska karib-tengeri sziget, Aruba, s a sziget egyik nevezetessége, a rózsaszín flamingó. A hosszú lábú madarak szinte minden darabon megjelennek: ott sorjáznak a könnyű nyári estéken nélkülözhetetlen pulcsikon, a vagány sortokon és a lenge tunikákon egyaránt. Szerintünk azonban a legjobban a többféle anyagból és mintával kapható praktikus tornazsákokon mutatnak.

Delacier

Ha a különleges, hangsúlyos, egyszóval statement ékszereket szereted, a Delacier jó választás lehet. A rozsdamentes acélból készülő nyakékeket, karkötőket és füliket látványos geometrikus hímzés, egyfajta cérnakép technikával készült dekor díszíti, amelyből nem létezik két egyforma. A fesztiválszezonra Domokos Dóra, a márka tervezője, külön kollekcióval is készült, amelyben a formák a márka karakterét követik, ám a dinamikus, erős színek nem csupán a cérnamintázaton, de a vázon is megjelennek. A rubinvörös, éjkék, stencilzöld és vérnarancs tónusú ékszerek egymáshoz puzzle-szerűen illeszthetők, így akár egyszerre több darab is viselhető: a sorozatban egy látszólag visszafogott medál is helyet kapott, amely alkalomadtán sörnyitóként is használható.

DVA

Vibrálóan izgalmas anyagok, merész színhasználat, sportosan sikkes fazonok. Csáki Klaudia és Kaptay Annamária szerint leginkább az ösztönösség, spontaneitás és humor jellemzi munkáikat. Ruháik és táskáik inspirációja leginkább saját életük egy-egy jelentős, vagy éppen teljesen jelentéktelen momentuma, s a jellegzetes DVA karakterhez nem keveset tesz hozzá egyikük részben orosz származása, illetve másikuk építész múltja. Minden egyes darabjuk extravagáns és meglepő, legyen szó hologramos hátizsákról, saját tervezésű mintákkal teleprintelt ruhákról vagy éppen hagyományos „életmentős” fazonú úszódresszekről. Ez utóbbiak egy, a Balcsi Originallal készült közös kapszulakollekció keretében születtek, s a dekorok között a balatoni nádas és a legendás sajtos tejfölös lángos is helyet kapott.